söndag 29 januari 2012

Elias aboriginal museum

Precis som när Emma gick i Year 1, har Elias nu också haft temat "Mountains and Motorways" i skolan. När klasserna jobbar med detta tema gör de ett besök på Taiwan Aboriginal Museum. Med Emmas klass kunde jag, av någon anledning inte följa med den dag de besökte museet, men med Elias klass kunde jag följa med. Ett trevligt museum, där man visar ursprungsbefolkningens hus, vardag och seder.
I samband med Kinesiska Nyårsfesten i Year 1 på TES, visade barnen också upp vad de gjort och lärt sig om Taiwan i temat "Mountains and Motorways", genom att bjuda in till klassens egna Aboriginal Museum.





Här har Elias målat ett tempel och även dekorerat området runt framsidan av templet. En polis smög sig också in i Elias konstverk.



På det riktiga museet, har de en hel våning som handlar om hur urinvånarna får fram olika material till kläder och hur de tillverkar sina kläder. Självklart har våra 1:or också fått väva kläder och huvudbonader att visa upp.





Det var en stolt guide som visade sina föräldrar vad han jobbat med de senaste veckorna.



Klassen har skapat egna masker med hjälp av papé maché.






Barnen har fått lära sig hur urinvånarna gjorde/gör olika husgeråd med hjälp av lera och fick därför prova på att dekorera en lerplatta med bilder av sådant de tänker på då de tänker på Taiwan.
Elias har gjort en sol, vårt hus och vår pool.






Det är drakens år, det kommande året och här har det tillverkats många fina drakar.





En 3D karta med några stora städerna i Taiwan utsatta.



Urbefolkningen tatuerar sin ansikten för att symbolisera att de blivit vuxna.







Här är Elias med bästa kompisen i klassen, som tyvärr flyttar till Beijing nu.


Efter en trevlig rundtur på B1JGs museum, slog barn och föräldrar följe till gymnastiksalen där det bjöds på dans av alla barn i Year 1.









Efter dansen firade vi det kommande Kinesiska Nyåret.

Jag tyckte att detta tema var riktigt kul då Emmas klass gjorde det för 2 år sedan och Elias klass var minst lika intressant att besöka. Barnen har jobbat så hårt och lärt sig väldigt mycket.

Tack så mycket alla barn och lärare i B1JG, och ett särskilt tack till Elias som berättade så utförligt om allt han ställde ut på museumet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar