tisdag 9 februari 2010

Zoobesök i Januari

Taipei Zoo är stort och jättefint. Vi gjorde vårt första besök här någon gång i maj, juni förra året och nu i januari var det dags för vårt andra besök. Förra gången vi var här gick vi Taiwans-, Asiens- och polarområdenas del av zoo. Detta besök riktade vi in oss mot Afrika och dess djur.
Vi har trots två besök på Taipei Zoo inte sett hela ännu.
Jag kommer inte ihåg hur många elefanter de har på Taipei Zoo, men det kanske är 4-5 st på den afrikanska delen och 4-5 st på Asien delen . De har stort och bra med utrymme, inte alls som elefanterna på Skansen hade det. Trevligt att se.
Taipei Zoo har två pandor som är huvudattraktionen för de allra flesta besökare. Man får en särskild biljett, med bestämt klockslag då man får gå och se pandorna inne i deras hus. Denna dag var de ute, så man kunde se dem oavsett.
De enda som kanske inte har det så bra på Taipei Zoo är flodhästarna, som har det ganska trångt. Mungon skulle nog också må bra av lite sällskap. I övrigt är det väldigt välskött och djuren verkar vara väl omhändertagna.





















Jag har bestämt mig för att börja ta kort på alla som tar kort på våra barn. Mannen till vänster med det stora objektivet var väldigt fascinerad av Elias. Det är lite konstigt hur de bara tar kort på barnen utan att fråga oss eller barnen om det är ok.


Det var riktigt varmt och skönt väder, så en glass var inte fel.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar